Коли ми говоримо про улюблене свято Новий рік, то відразу ж уявляємо собі ялинку, гірлянди, подарунки, шампанське і, звичайно ж, салат олів’є. Існує безліч рецептів цього чудесного салату, а Господарочка вибрала найапетитніші з них.
Олів’є по радянськи
Для приготування олів’є по радянськи, Вам знадобляться:
- 7 бульб відвареної картоплі
- 6 маринованих огірків
- 5 штук вареної моркви
- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 6 штук зварених вкруто яєць
- 300 грам докторської ковбаси
- 100 грам свіжої сметани
- 200 грам майонезу
- сіль за смаком
- * замість вареної ковбаси, можна використати варене м’ясо
Приготування олів’є по радянськи:
Нарізаємо всі продукти дрібними кубиками, перемішуємо і заправляємо майонезом і сметаною.

Олів’є по радянськи
Олів’є з креветками та авокадо з використанням домашнього майонезу
Для цього рецепту олів’є Вам знадобляться:
Для приготування салату:
- 200 грам відварених та очищених креветок
- 1 авокадо
- 2 штуки вареної моркви
- 2 свіжих огірка
- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 2 відварених курячих яйця
- 1 головка цибулі ріпчастої
Для приготування домашнього майонезу:
- 1 склянка кешью
- 1 авокадо
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка сухої гірчиці
- 3 столових ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка білого винного оцту
- морська сіль, чорний мелений перець та часник за смаком
Приготування:
Беремо моркву і невеликими кубиками нарізаємо. Очищаємо від шкірки та кісточок авокадо і також нарізаємо кубиками. Так само робимо і з огірком. Дрібно нарізаємо цибулю. Далі слід додати горошок та посолити.
Тепер переходимо до приготування домашнього майонезу. Беремо одну склянку сирого кешью, промиваємо і залишаємо його на 2-3 години у холодній воді. Пізніше зливаємо воду і завантажуємо разом з усіма іншими інгредієнтами, які є в нашому списку, у блендер. Перемелюємо всі інгредієнти до однорідного стану. Якщо необхідно, можна додати одну ложку холодної води. Готовий соус додаємо до салату.

Олів’є з креветками та авокадо з використанням домашнього майонезу
Вегетаріанське олів’є з печерицями
Для приготування вегетаріанського олів’є Вам знадобляться:
- 4 бульби картоплі
- 4 курячих яйця
- 4 штуки солоних огірків
- 1 морквина
- 1 банка зеленого консервованого горошку
- 1 головка цибулі ріпчастої
- 150 грам майонезу
- 200 грам свіжих печериць
Процес приготування салату:
Беремо картоплю, моркву та яйця відварюємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Кубиками також нарізаємо солоні огірки. Ріпчасту цибулю та печериці нарізаємо і обсмажуємо до золотої скоринки на рослинному маслі. У салатницю викладаємо всі овочі, цибулю, гриби, зелений горошок і заправляємо майонезом.

Вегетаріанське олів’є з печерицями
Рибний олів’є
Для приготування рибного олів’є Вам знадобляться:
- 4 бульби відвареної картоплі
- 5 штук зварених вкруто яєць
- 200-300 грам червоної соленої риби
- 200 грам зеленого замороженого горошку
- 3-4 солоних огірка
- зелень та майонез за смаком
- Для покращення рибного смаку, у салат можна додати 10 грам червоної ікри
Процес приготування салату:
Горошок відварити й остудити. Картоплю, огірки, яйця і рибу нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо у тарілку. Додаємо в салат горошок і заправляємо майонезом. Страву можна прикрасити зеленню.

Рибний олів’є
Можливо у Вас є свої рецепти та секрети приготування смачного олів’є? Діліться ними у коментарях – буде цікаво почути і спробувати!