Найкращі рецепти новорічного олів’є

Найкращі рецепти новорічного олів’єКоли ми говоримо про улюблене свято Новий рік, то відразу ж уявляємо собі ялинку, гірлянди, подарунки, шампанське і, звичайно ж, салат олів’є. Існує безліч рецептів цього чудесного салату, а Господарочка вибрала найапетитніші з них.

Олів’є по радянськи

Для приготування олів’є по радянськи, Вам знадобляться:

  • 7 бульб відвареної картоплі
  • 6 маринованих огірків
  • 5 штук вареної моркви
  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 6 штук зварених вкруто яєць
  • 300 грам докторської ковбаси
  • 100 грам свіжої сметани
  • 200 грам майонезу
  • сіль за смаком
  • * замість вареної ковбаси, можна використати варене м’ясо

Приготування олів’є по радянськи:

Нарізаємо всі продукти дрібними кубиками, перемішуємо і заправляємо майонезом і сметаною.

Олів'є по радянськи

Олів’є по радянськи

Олів’є з креветками та авокадо з використанням домашнього майонезу

Для цього рецепту олів’є Вам знадобляться:

Для приготування салату:

  • 200 грам відварених та очищених креветок
  • 1 авокадо
  • 2 штуки вареної моркви
  • 2 свіжих огірка
  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 2 відварених курячих яйця
  • 1 головка цибулі ріпчастої

Для приготування домашнього майонезу:


  • 1 склянка кешью
  • 1 авокадо
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка сухої гірчиці
  • 3 столових ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка білого винного оцту
  • морська сіль, чорний мелений перець та часник за смаком

Приготування:

Беремо моркву і невеликими кубиками нарізаємо. Очищаємо від шкірки та кісточок авокадо і також нарізаємо кубиками. Так само робимо і з огірком. Дрібно нарізаємо цибулю. Далі слід додати горошок та посолити.

Тепер переходимо до приготування домашнього майонезу. Беремо одну склянку сирого кешью, промиваємо і залишаємо його на 2-3 години у холодній воді. Пізніше зливаємо воду і завантажуємо разом з усіма іншими інгредієнтами, які є в нашому списку, у блендер. Перемелюємо всі інгредієнти до однорідного стану. Якщо необхідно, можна додати одну ложку холодної води. Готовий соус додаємо до салату.

Олів'є з креветками та авокадо з використанням домашнього майонезу

Олів’є з креветками та авокадо з використанням домашнього майонезу

Вегетаріанське олів’є з печерицями

Для приготування вегетаріанського олів’є Вам знадобляться:

  • 4 бульби картоплі
  • 4 курячих яйця
  • 4 штуки солоних огірків
  • 1 морквина
  • 1 банка зеленого консервованого горошку
  • 1 головка цибулі ріпчастої
  • 150 грам майонезу
  • 200 грам свіжих печериць

Процес приготування салату:

Беремо картоплю, моркву та яйця відварюємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Кубиками також нарізаємо солоні огірки. Ріпчасту цибулю та печериці нарізаємо і обсмажуємо до золотої скоринки на рослинному маслі. У салатницю викладаємо всі овочі, цибулю, гриби, зелений горошок і заправляємо майонезом.

Вегетаріанське олів'є з печерицями

Вегетаріанське олів’є з печерицями

Рибний олів’є

Для приготування рибного олів’є Вам знадобляться:

  • 4 бульби відвареної картоплі
  • 5 штук зварених вкруто яєць
  • 200-300 грам червоної соленої риби
  • 200 грам зеленого замороженого горошку
  • 3-4 солоних огірка
  • зелень та майонез за смаком
  • Для покращення рибного смаку, у салат можна додати 10 грам червоної ікри

Процес приготування салату:

Горошок відварити й остудити. Картоплю, огірки, яйця і рибу нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо у тарілку. Додаємо в салат горошок і заправляємо майонезом. Страву можна прикрасити зеленню.

Рибний олів'є

Рибний олів’є

Можливо у Вас є свої рецепти та секрети приготування смачного олів’є? Діліться ними у коментарях – буде цікаво почути і спробувати!


Більше цікавих статей на тему:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *