Як можна використовувати харчову плівку – корисні лайфхаки для кухні і не тільки

Як можна використовувати харчову плівку - корисні лайфхаки для кухні і не тількиХарчова плівка – обов’язковий елемент на кухні будь-якої господині. Обійтися на кухні без харчової плівки досить складно, найчастіше ми використовуємо її для того, щоб завернути для себе на роботу декілька смачних бутербродів. Виявляється, це зовсім не межа можливостей маленької помічниці, а знаючи кілька крутих лайфхаків, з нею можна запросто вирішити непередбачені кулінарні складності. Ми розповімо, як застосовувати звичайну харчову плівку в побуті, щоб вирішити безліч проблем, які виникають під час приготування, транспортування їжі і не тільки. Сподіваємося, ця цінна інформація полегшить ваше життя.

Допоможіть своїм фруктам дозріти

Якщо ви купили ще не дозріли фрукти, покладіть їх у тарілку чи чашу та накрийте харчовою плівкою. Вона допоможе зібратися етилену — газу, який допомагає плодам швидше дозріти. До речі, стиглі банани, груші та яблука — рекордсмени з виділення етилену.


Збережіть полиці холодильника чистими

Харчова плівка відмінно врятує скляні полиці холодильника від неминучих забруднень. Просто застеліть плівкою їх поверхні, які часто доводиться мити, та міняйте, як тільки виявите нове забруднення.

Зберігайте порції тіста в морозильнику

Щоб залишити тісто застигати, загорніть його в харчову плівку. Воно не прилипне до поверхні холодильника і не вбере сторонніх запахів.

Зберігайте порції тіста в морозильнику

Зберігайте порції тіста в морозильнику

Захистіть свій ланчбокс від протікання

Перед тим, як покласти в сумку ланчбокс (або будь-який посуд, що ви берете з собою), спочатку обмотайте ємність харчовою плівкою, а потім вже закривайте кришкою.

Не дайте бананам зіпсуватися

Точно так само, як і фольга, харчова плівка дозволить вам довше зберегти банани свіжими, не давши їм зіпсуватися раніше часу. Просто оберніть хвостики бананів харчовою плівкою.

Не дайте бананам зіпсуватися

Не дайте бананам зіпсуватися

Зберігайте продукти правильно

Щоб такі ароматні продукти як, наприклад, шинка або сир, не перебивали та не вбирали запахи один одного, обмотуйте їх у харчову плівку. Вона допоможе захистити продукти від обвітрювання, зберігши їх смак і зовнішній вигляд.

Врятуйте недопите вино

Якщо під рукою не виявилося пробки, щоб закрити недопиту пляшку вина, використовуйте харчову плівку: вона не дозволить напою втратити смак і аромат.


Розкачуйте тісто, не забруднюючи стіл і качалку

Збережіть стіл і качалку чистими, готуючи тісто: просто застеліть одним листом харчової плівки робочу поверхню, а іншим накрийте тісто.

Розкачуйте тісто, не забруднюючи стіл і качалку

Розкачуйте тісто, не забруднюючи стіл і качалку

Не заляпайте кухню, використовуючи міксер

Щоб бризки від міксера або заглибного блендера не розліталися по всій кухні, оберніть харчовою плівкою приблизно три чверті чаші, залишивши невеликий отвір для приладу.

Не заляпайте кухню, використовуючи міксер

Не заляпайте кухню, використовуючи міксер

Використовуйте гаджети на кухні

Любите готувати дивлячись навчальні відео на YouTube? Оберніть свої гаджети харчовою плівкою, щоб захистити їх від вологи та різних забруднень.

Збережіть морозиво ніжним

Перш ніж відправити залишки недоїденого морозива в морозилку, загорніть їх в харчову плівку. Так ласощі не кристалізується, а вам наступного разу не доведеться їсти лід.

Збережіть морозиво ніжним

Збережіть морозиво ніжним

Відбивайте м’ясо, не забруднюючи бризками кухню

Перед тим, як відбити м’ясо, накрийте його плівкою: так вам не доведеться відтирати численні плями, бризки з усіх поверхонь.

Позбавтеся від дрозофіл

Якщо на вашій кухні завелися дрозофіли, спорудіть для них просту пастку, накривши склянку харчовою плівкою з дірочками, а на його дно поклавши що-небудь солодке (наприклад, шматочок банана). Вибратися з цієї приманки комашки вже не зможуть.

Позбавтеся від дрозофіл

Позбавтеся від дрозофіл

Зваріть яйце-пашот

Вам не потрібна пашотниця, щоб приготувати ідеальне яйце-пашот. Шукайте харчову плівку: поклавши її на тарілочку і змастивши рослинним маслом, розбивайте зверху яйце. Згорнувши плівку, зав’яжіть кінці в вузлик, опустіть яйце в киплячу воду і варіть близько п’яти хвилин. Готово!

Зазначимо, що багато з цих трюків нас дійсно здивували. Сподіваємося, що вам вони теж стануть в нагоді. Не забудьте поділитися такою корисною статтею зі своїми друзями!


Більше цікавих статей на тему:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *