Персики – надзвичайно ароматний, смачний та корисний плід, який хочеться їсти кожен день! Поки сезон персиків не закінчився, старайтесь насолоджуватись смаком цього чудового плоду! Але й не слід забувати, що час це недовгий. Тому, саме у літній час, слід подумати про те, коли нам захочеться персиків взимку або ранньою весною, ми не згадували смак персиків, а відкрили кладовку з домашніми заготовками та дістали з неї баночку ароматних і смачних персиків. Друзі, пропоную рецепт консервованих персиків в сиропі, які відмінно можуть зберігатись навіть при кімнатній температурі.
Консервовані персики половинками – покроковий рецепт
Будемо консервувати персики у розрахунок на 6 літрових банок:
- персики – орієнтовно 36-40 шт.;
- цукор-пісок – біля 400 гр.;
- вода – 1,9-2 літри;
- лимонна кислота – трохи менше 1 чайної ложки.
Для того, щоб приготувати консервовані персики в сиропі, перш за все слід підготувати банки. Закривати персики краще всього у банках літрового об’єму. Їх слід добряче промити – обов’язково із харчовою содою, добре вимийте та обдайте окропом. Щоб тара не лопнула, опустіть в неї ложку та лише після цього вливайте воду. Коли вода в банках трохи охолоне, злийте її, а банки переверніть на рушник шийкою вниз. Нехай вся вода стече з них. Кришки теж можна обдати окропом, але, як свідчить практика, цілком достатньо буде їх просто протерти ваткою, добряче змоченою у спирті.
Для того, щоб приготувати персики консервовані дольками, необхідно вибирати стиглі плоди, щоб вони легко відділялися від кісточки.

Для того, щоб приготувати персики консервовані дольками, необхідно вибирати стиглі плоди, щоб вони легко відділялися від кісточки
Вибрані та підготовлені для консервації персики слід промити під проточною водою. Помиті персики розрізаємо на дві більш-менш рівних частини та видаляємо кісточку. Щоб швидко розділити плід, можна зробити насічку ножем по колу, а потім прокрутити одну частину плоду проти іншої за чи проти годинникової стрілки.
Підготовлені до консервації банки слід наповнити половинками, на 4/5 об’єму. Основне, щоб персики повністю були у сиропі, який слід залити згодом. Судячи з практики, в одну літрову банку може вміститися 6-7 персиків.
Поки ви будите займатися персиками, поставте на вогонь чайник і бажано 2-х літровий. Як тільки вода закипить залийте її в кожну банку з персиками.

Підготовлені до консервації банки слід наповнити половинками, основне, щоб персики повністю були у сиропі
Прикрийте банки кришками, навіть було би непогано їх чимось прикрити, хоча це не обов’язково. Нехай так постоять хвилин з 15.
Потім воду з банок слід вилити у каструлю та довести її до кипіння. Далі висипте весь цукор і знову дочекайтеся поки вода в каструлі закипить.
Поки сироп буде закипати, Ви тим часом додайте в кожну банку по дрібці лимонної кислоти (на кінчику чайної ложки). Це необхідно також і для того, щоб запобігти потемнінню плодів. Якщо ви не прихильник лимонки, сміливо беріть лимон. Потрібно буде лише його половинка.

Додайте в кожну банку по дрібці лимонної кислоти (на кінчику чайної ложки)
Останній етап – киплячим сиропом залийте банки з персиками та закатайте їх звичайним способом.
Ще гарячу консервацію закутайте в ковдру, встановивши закрутки кришками донизу. Як тільки банки з консервованими персиками охолонуть, поповніть ними свою колекцію домашніх заготовок на зиму або винесіть в льох.

Ще гарячу консервацію закутайте в ковдру, встановивши закрутки кришками донизу
Сподіваюся, що рецепт персиків консервованих на зиму не видався Вам складним і Ви з радістю зможете застосувати його на практиці. А як ви консервуєте персики на зиму? Діліться у коментарях!