Хлібопіч – якими вони бувають та як вибрати кращу

Хлібопіч - якими вони бувають та як вибрати кращуПриємно, коли вранці в будинку пахне свіжою здобою, а до сніданку на вас чекають рум’яні булочки або бутерброди зі свіжим хлібом. Якщо у вас є сучасна хлібопіч, куди ви ввечері закладаєте необхідні продукти і задаєте потрібну програму випічки, вранці вас розбудить апетитний аромат хліба, який піднімає з ліжка швидше будильника. Залишилося лише визначитися із хлібопіччю та вибрати кращу модель з необхідними функціями. Вирушаємо у магазин побутової технiки!

Яка хлібопіч краще

Вибір хлібопечі залежить від потреб і смаків членів сім’ї. Потрібно визначитися, що ви чекаєте від цього кухонного приладу – повинен він пекти дріжджовий та бездріжджовий хліб, булочки з родзинками і шоколадом, здобу з круп’яної муки, кекси або вироби з борошна грубого помелу. Чи потрібен вам домашній джем, варення, йогурт, масло, чи хочете ви, щоб хлібопічка замішувала тісто на млинці та оладки, а може, ви любите бородинський хліб або французькі багети. Якщо в сім’ї у когось алергія на пшеницю, знадобиться функція випічки безглютенового хліба.

Визначтеся з технічними характеристиками майбутньої кухонної помічниці, подумайте про додаткові функції та програми. Ви можете запитати у близьких, яку хлібопіч вони мріють купити, а потім вибрати в магазині модель, яка влаштує всіх.

За вагою, формою і розмірами можна вибирати будь-яку хлібопіч, оскільки вони всі хороші – вертикальні, горизонтальні, поздовжні, поперечні, з квадратним, прямокутним або круглим відерцем.

Вважається, що найкраща модель – лита та товстостінна, з антипригарним покриттям. Важливо, щоб хлібопіч працювала не надто голосно, вписувалася у дизайн кухні та, звичайно, у сімейний бюджет.


Як правильно вибрати хлібопіч: корисні поради

Максимальна вага випічки

Хлібопіч може видати і двокілограмовий буханець, і мініатюрну «цеглинку» вагою 500 г – все залежить від моделі техніки та апетитів вашої родини. Якщо ви купите хлібопіч з функцією регулювання ваги, вам не доведеться постійно випікати величезні короваї тільки тому, що техніка налаштована на випічку хліба вагою 1,5 кг. З цією зручною опцією тільки ви будете вирішувати, скільки хліба потрібно спекти.

Потужність

Хлібопечі випускаються потужністю від 420 до 1650 Вт. Чим вища потужність, тим краще замішується тісто та швидше випікається хліб. Час економиться, якість випічки поліпшується, але електроенергії все-таки витрачається більше, тому ви самі повинні визначитися, яка потужність вам підходить.

Базовий функціонал

Зазвичай кожна хлібопіч має декілька обов’язкових програм:

  • Програма випічки білого хліба включає в себе безліч рецептів з додаванням житнього, вівсяного, гречаного, кукурудзяного борошна. У процесі замішування в тісто можна додавати маслини, горіхи, насіння, сир, йогурт, запашні трави і спеції, тощо.
  • Програма випічки французького багета дозволяє отримати білий хліб, хрусткий зовні і м’який усередині.
  • Функція прискореної випічки скорочує час приготування до 2,5 годин і менше.
  • Програма випічки хліба із спеціального пшеничного борошна включає в себе рецепти з цільнозернового борошна, борошна грубого помелу, а функція «Солодкий хліб» призначена для здоби. І найголовніше – ви можете вибирати різні ступені піджареної скоринки.
Якщо ви купите хлібопічку з функцією регулювання ваги, то ви зможете самі вибирати, якого розміру та ваги спекти хліб

Якщо ви купите хлібопічку з функцією регулювання ваги, то ви зможете самі вибирати, якого розміру та ваги спекти хліб

Додаткові функції

Деякі хлібопечі мають програми випічки без солі і без клейковини. Існує режим випічки дрібних виробів – булочок, багетів, хлібних паличок і лаваша, а програма кексів включає в себе приготування бісквітів, кексів і шарлотки. Функція випікання підходить для приготування хліба за нетрадиційними рецептами або для доведення до готовності хлібобулочних виробів, які з якихось причин погано пропеклися. Програма випічки бородинського хліба чутливо реагує на склад тіста, самостійно обираючи температуру та час випічки. Багато хлібопічок займаються замішуванням тіста – дріжджового, прісного або тіста для піци, готують джем і варення, збивають масло та роблять йогурт.

Технічні навороти

Деякі моделі хлібопічкок оснащені диспенсером – спеціальним автодозатором в кришці хлібопічки, в який (одночасно з установкою чаші в піч) закладаються родзинки, горіхи та інші дрібні інгредієнти. Функція термоса дозволяє зберігати хліб гарячим після приготування протягом однієї-трьох годин, а опція збереження пам’яті не зупинить випічку хліба при тимчасовому відключенні електроживлення. Цей період роботи «на автоматі» триває від 5 до 40 хвилин, протягом яких розумна техніка замішує тісто, випікає хліб та варить варення.

Функція захисту від перегріву дуже важлива для тих, хто відрізняється забудькуватістю. Якщо ви забудете вимкнути техніку, піч відключиться сама при досягненні максимальної температури.

Функція конвекції з інтенсивним рухом повітря допомагає хлібу добре пропектися та робить корочку особливо рум’яною, а підсвічування полегшує спостереження за подіями в печі через оглядове віконце.

Панель управління

На корпусі хлібопічки є дисплей з кнопками, завдяки яким можна управляти всіма функціями та програмами. Дисплей являє собою оглядове віконце або табло з підсвічуванням. Особливої уваги заслуговує таймер, який відкладає час дії програм, щоб випічка була готова до певного часу. До сніданку у вас завжди буде хрусткий багет або рогалики з маком, а до обіду – ніжний пшеничний хліб з цибулею або кунжутом.

З хлібопіччю ви забудете про магазинну випічку і у вас на столі завжди буде свіжий хліб з ароматними булочками. У будинку, в якому пахне випічкою, завжди тепло і затишно. Звідси не хочеться йти, і сюди тягне повернутися!


Більше цікавих статей на тему:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *